Bezoek

Iedereen die geïnteresseerd is, kan de openbare vergaderingen van de Tweede Kamer bijwonen. Je hoeft hiervoor niet te reserveren. Wel moet je bij de ingang (Lange Poten 4) door een scanstraat. Dit is voor de veiligheid van jezelf en van iedereen die in de Kamer werkt. Wil je meer weten en zien van de Tweede Kamer? Maak dan een afspraak voor een rondleiding bij ProDemos.

 De plenaire vergadering

 

Evenementen

De Tweede Kamer is niet alleen tijdens vergaderingen te bezoeken. De Kamer biedt ook ruimte voor tentoonstellingen en doet mee aan publieksevenementen:

Zaterdag 9 september
Open Monumentendag

Zaterdag 20 oktober 
Museumnacht Den Haag

Maandag 16 juli tot en met vrijdag 24 augustus 2018
Tentoonstelling 'De Tweede Kamer in de steigers'

De Tweede Kamer gaat verhuizen

De gebouwen van de Eerste en Tweede Kamer aan het Binnenhof in Den Haag staan een grootschalige renovatie te wachten. Het Binnenhof wordt vanaf 2020 in één keer gerenoveerd. Dat duurt 5,5 jaar en kost begroot 475 miljoen euro. Dat heeft minister Blok (Wonen en Rijksdienst) in overleg met de Eerste en Tweede Kamer bepaald. De Eerste Kamer komt tijdelijk in het oude gebouw van de Hoge Raad op het Lange Voorhout. De Tweede Kamer gaat tijdens de verbouwing naar het voormalige gebouw van het ministerie van Buitenlandse Zaken aan de Bezuidenhoutseweg.

De laatste Tweede Kamer Tweets
(Links openen in een nieuw venster)